10 Ekim 2009 Cumartesi

Acı çekmek bazen

Bazen bi şarkı duyarsınız, kalbiniz burkulur, düşlersiniz iki kişilik hamurdan dünyanızı.Ve gerçek olamayacağı aklınıza gelince, güneş gibi batarsınız gecenin karanlığına.Sessiz, kimsesiz, çaresiz.Tamam, duyulmuyor olduğunuzu farz edelim.Ama içinizdeki büyük harfli sesleri çıkartamayacağınızdan dolayı korkularınızdan olmuyor mu sanki bütün olanlar?
Yine sessizlik gelir.Ardından tekrar bir şarkı.Dünyayı görürsünüz, cenneti ve cehennemi.Dünyadasınız evet.Ama o şarkı -chasing cars- umudunuzla sizi cennetin güzel köşklerinde ağırlar.Peki olmazsa? İşte o zaman cehennemde yanıyor olduğunuzu hissedersiniz.Bütün bu olanların anlamı nedir peki? Acı çekmek bazen, fayda mı verir?
Sorularınız aklınızdadır, kafanız karmakarışık.Teknik olarak iyi giden yaşamınız sendelemiş, yere düşmüştür.Bacağı kanıyordur, pıhtılaşmayan kanınız sizi her geçen gün dipsizliğe sürükler.Yine şarkıyla kalakalırsınız.
O kanama hatırlatır sevginin ne demek olduğunu, susarsınız ama sessizliğinizin verdiği cevaplar bile güzel gözükür gözünüze.Bir kanama, bin kanamaya işarettir.Bacağını kurtaramayan, bütün bedenini kaybedecektir.Bunu bilmek bile sessiz harflerden oluşmuş, başkaları tarafından kullanılmış kelimeler demektir, bir daha hiç sizin olmayacak.

dipnot: 'siz' kullandığım yerleri kaldırın, yerine bir haarp koyun.

Hiç yorum yok: